Wednesday, November 01, 2006

362 fasaner, 98 harar, ca 50 änder & lite annat...

I söndags tog jag & Leo båten till Ven för fasan- och harjakt i 2 dagar. Med oss hade vi Åsa & Ica. När vi kom till Ven kom Magnus och hämtade oss och vi blev inkvarterade i en stuga där vi lämnade hundarna och blev sedan bjudna på middag hos Magnus & Alex. Klocka 8 morgonen efter serverades det frukost i ladan och sen kom några med morgonbåten och sen var det samling kl 9 för genomgång och första drevet startade kl 9.15.

Drevet innan lunch (drev 4) var i backen nedanför Gamlegård bland nässlor & björnbärsris - inte helt lätt terräng. Både jag & Leo var rätt trötta efter ett motionspass i backen. Sen var det välbehövlig lunch och sen ytterligare 3 drev innan vi slutade för dagen. En snabb fika i ladan innan jag gick tillbaka till stugan och en sovande Leo och Åsa & Ica åkte hem. Efter en skön dusch var det avfärd till Hamnkrogen kl 19 för en 5-rätters middag med som värdparet bjöd på. Fantastiskt gott! Vi hade alla en mycket trevlig kväll.


Alla uppklädda inför middagen!

Tisdag morgon hängde regnet i luften och jag bestämde mig för att ta på regnkläderna redan från början. Det visade sig vara ett smart drag för redan under första drevet kom regnet! Jag var väl en av de få som var helt torr hela dagen. Det regnade till och från ganska mycket under hela dagen. Vi hade 4 drev på morgonen och 2 drev efter lunch. Vi skulle haft ett drev till, men hann inte för i det sista föll så mycket vilt. Och i detta sköts ändå endast tuppar. Vi slutade statistiken med 29% hönor - så vi hoppas att det blir många fasaner även nästa år. Det är verkligen speciellt med så mycket vilda fasaner.

Magnus med en massa fasaner och några av skyttarna

Eftersom det regnade så blev de branta backarna såphala. Det var inte lätt för Leo att söka i backarna - han, liksom jag, halkade omkring i den sista backen. Trodde ett tag att jag aldrig skulle komma upp igen... Till slut fick jag hjälp av ett par skyttar som tog emot fasanerna jag hade i ena hande och sen sträckte ner en hand så att jag kom upp sista biten.

I väntan på nästa drev...

Leo & jag sitter och spanar upp mot skyttar och drev i backen...

Kristofer står redo. Kolla drevfolket i backen... De gjorde ett fantastiskt jobb!

En sista fika i ladan innan jag och Leo tog båten hem igen kl 18.15. Vi åkte till mina föräldrar för att hämta Truls. Leo haltade in till dem och lade sig i bia bädden och rörde sig inte ur fläcken även när jag sa hejdå. Leo fick stanna kvar och vila upp sig och tassarna efter björnbärsriset. Han slipper då en pigg Truls ett par dagar. Har pratat med pappa idag och Leo rör sig fortfarande så lite som möjligt och i så fall väldigt sakta! Det har varit två härliga dagar trots regn, men jag är trött!

Viltparaden!

3 comments:

Jill said...

Men oj vilken fantastisk jakt :o)
Jättekul att läsa och jag förstår att både du och Leo var trötta efteråt ;o)

Jill said...

ps. Du har fått en utmaning ;o) som du hittar i min dagbok!

Tina said...

Wow vilken jakt. Förstår att stackars Leo var trött och du med såklart. Men kul måste det ha varit med så mycket skjutet.
Tina