Monday, December 29, 2008

Lite piggare idag!

Idag är både jag & Truls lite piggare och orkar skriva lite om vår helg.

Jag & Truls åkte till Ven i lördags för att inkvartera oss i en stuga och sen blev det 3 rätters middag hos Alex & Magnus. Fantastiskt gott och supertrevligt.

Vaknade till en fantastisk soluppgång över Sverige. Efter frukost kom dimman in och det var dimmigt fram till lunch.

Truls hämtade totalt 4 fasaner under dagen, två skammade. Den sista var den absolut bästa. Vi stod ute på ett fält med hus bakom oss. En lätt vingad fasan går ner mellan husen och jag vänder om för att skicka Truls. Då inser jag att vägen går precis bakom husen och även om det inte är mycket trafik på Ven valde jag att gå runt husen tillsammans med Truls. Vi sökte först genom trädgården utan resultat och gick sedan över vägen för att leta där. Truls letade, letade och letade. Han gick noga igenom marken och till slut "grävde" han fram den vingade fasanen som krupit in under gammalt gräs och björnbärssnår. Jag är nöjd med hans arbete och att han är lyhörd på mina signaler även när han är ute och jobbar. Sen finns det ju alltid lite att träna på hemma.

Båten hem var väldigt full så jag satte Truls bland väskorna. Han var så trött så att han satt upp och sov. Han blundade och så trillade huvudet och han vaknade till lite. Till slut kom Truls på att han kunde lägga sig ner. Sötisen! Kameran låg i min ficka hela dagen, men dessa två bilder är de enda jag tog. Tyckte att det räckte att vi hade en frilansfotograf & reporter med oss hela dagen.

Totalt blev det ca 20 fasaner på viltparaden. Tack än en gång Alex & Magnus för en trevlig helg!

4 comments:

Jill said...

Men lilla plutten. Hur trött får man va? :)
Cobber satt förvisso i soffan bredvid Peter och sov han också efter sin första fasanjakt.
God fortsättning och Gott Nytt År till er alla!
Kram Jill

minusmatten said...

Vad är det för täcke Truls har?!
*nyfiken*

Katarina said...

Jobbigt att vara på jakt :-)

Hoppas att du får ett gott slut! Jag önskar dig och Truls ett fantastiskt 2009!! (Twiggy tycker att Truls kan komma och hälsa på snart för hennes tuggben är slut).

Anonymous said...

gott nyt år på dig o di fyrbenta!
kram annelie, gul o the spanielgang