Thursday, May 04, 2006

Träning i Trollebo mm

I fredags åkte jag och Leo upp till Trollebo för att träna hela helgen för Janne & Birgitta som har kennel Meadowlark. Solen sken på vägen upp, men på kvällen både åskade, regnade och haglade det. Janne & Birgitta hade tagit med sig Truls - han är bara så mysig!

Lördagen började med uppehåll, men regnet kom fort och fortsatte sedan resten av helgen. Ibland förstår jag mina hundlösa vänner när de tycker att jag är konstig som åker iväg en hel helg och stiger upp i ottan för att sedan träna hund i regn en hel dag ;)

Leo fick inte göra något annat än att vara passiv och gå fot under lördagen - han pep ju som vanligt och vi ville se vad som hände om han inte gjorde något. Det slutade faktiskt med att Leo somnade! På kvällen åt vi en gemensam 3 rätters middag och fortsatte sedan hundpratet uppe i biljardrummet - det blev ganska sent! Janne tyckte att jag kunde ta Truls över natten så jag gick och hämtade Leo för att rasta dem. Leo undrade nog vad det var för något svart som jag hade släpat med mig. Han kom ganska fort på att om han hoppade upp i sängen så fick inte Truls tag i honom. Det tog nog inte mer än 5 minuter innan Truls hade somnat och då passade Leo på att hoppa ner och lägga sig på samma filt.

Söndagen ägnade vi åt dirigeringsträning och att testa våra hundars gränser. Mycket intressant att tänka på! Att ligga på gränsen för vad hunden klarar för att sedan öka kraven. Jag kommer nu att träna på ett helt annat sätt. Alltså inte hela tiden träna för att lyckas utan istället ibland gå in och korrigera för att sedan lyckas.

På lördag åker jag upp till småland igen för att hämta hem Truls.

6 comments:

Caroline o Mio said...

TACK för supporten på provet! o lycka till med lille Truls!

Vi ses
Caroline o Mio

Susanne said...

Vi ses säkert snart igen. Och tack för lyckönskningen med Truls.

jill said...

Lycka till nu med den lilla nya familjemedlemmen! Han är ju sååå söt!
kramar från oss alla i Stockholm.
Jill

Ilia said...

Nämne har du fått en lillebror :D
Så roligt då hoppas vi ju att vi träffar er ute någon dag!

Så duktig du är som startat på jaktprov. Vi har precis börjat träna igen efter valpning och sjukdom....

Kramizar och nospuffar på er!!

Ilia med familj
www.ilia.info.se

Jill, Peter, Hermes och Eizor said...

Men nu bara måste vi få bli lite uppdaterade ;o) och få se lite bilder juuuhhh.

Ha en skön helg!

Åsa said...

Jill & co
Ni kan vänta tills nästa vecka i alla fall. Susanne har ingen dator hemma och denna vecka har hon semester för att bekanta sig med valpen...
Men jag kan intyga att han är söt och verkar jättetrevlig!
/Åsa