Monday, May 21, 2007

Lite uppdatering...

Jag är inte världsbäst på att uppdatera, men här kommer i alla fall en :)

I onsdags så hämtade min syster & hennes man Leo för att åka till stugan för en långhelg. Min syster är Leos favorit. Hon han inte mer än öppna bagaget förrän Leo satt i bilen. Tack för den!

När vi vaknade på torsdagen så regnade det. Typiskt när man är ledig... Efter promenad & frukost insåg jag att det nog inte skulle bli bättre väder så jag tog på mig regnkläder och åkte ut till Arrie för att träna. Jag åkte hem med ett leende på läpparna och tyckte att jag hade världens bästa hund därbak. Vi tränade linjetag, ut & staga på land. Truls var fokuserad och stadig. Truls slöt självmant upp i fotposition efter landträningen och vi gick ner mot vattnet. Jag lät honom bad lite och lade ut en dummy för att sedan gå runt den lilla sjön. Jag riktade upp Truls för att skicka på linjetag över sjön (tror det kan vara 20-30 meter). Han simmar rakt ut och när han kommit 2/3 vänder han sig och jag stöttar med ett JA och han simmar vidare och hittar dummyn. Jag ser att han tänker tanken "springa tillbaka" jag ger ett NEJ och kallar in och han simmar tillbaka och jag möter i vattenbrynet för att få avlämningen i hand. Vi avslutar träningen med att kasta en sten i vattnet och gå fot därifrån.

På fredagen jobbade jag och det var fint väder. Lördag när jag är ledig regnade det igen... Jag och Truls åkte ut till mina föräldrar och gick en runda i regnet i skogen och plockade liljenkonvaler. Sen åkte vi till Caroline & Mio för lite träning. Det gick inte lika bra som sist. Men jag vet vad jag ska träna på... Han tar mina tecken bra, men han ville byta tennisboll och jag röt till vilket resulterade i att han inte ville ta tennisbollen på närsök sen. Det löste sig dock efter en liten stund. Vi gick in och fikade istället.

Igår var det underbart väder och jag & Truls åkte ut till Arrie igen. Massor av folk & hundar... det hade varit apporteringstest och när vi var där hade de träning. Så vi gick en runda och jag försökte provosera fram byte, men idag skötte han sig galant. Han gick lite innan jag sa hans namn så jag fick mig också en springtur ;) Och efter det satt han fint.

Trulle-mannen börjar växa till sig...


Mmmm, gott med äpple.

4 comments:

Enzo & Pernilla said...

Hej!
Så duktiga ni är med träningen! Vi börjar komma i gång igen och just nu är det fokus på lydnaden, hoppas på att kunna starta i appellklass spår innan 2007 är slut, vi får se. Jag har ju ingen apporterande hund så det är mest det momentet som krånglar, har apporteringsexperterna några tips?

PErnilla& Enzo

Asti said...

Hallå där ner i södern.
Kul att linjetaget på vattnet gick så bra. Kanon! Du verkar ha lika stor vattenpassion som jag. Trulle-brorsan, du är ju en riktig 10-poängare, snygg och duktig!!
Vi ses snart.
Asti

Ken said...

Mes! Brollan, man ska låssas att man inte fattar nå. De gör ja och de funkar sketabra på min matte. Säger hon ut så sitter ja helt enkelt kvar och låssas att ja inte fattar.

Trulle said...

Vaddå inte fattar nå? Ja fösstå inte? Kann du visa mig?