Tuesday, June 19, 2007

Graham-kursen på Ekerö

Jag började min resa tidigt på onsdagsmorgonen. Stannade på Skavsta flygplats och hämtade Graham och fortsatte sedan till färjan som tog oss till Ekerö - körde till nästa färja som tog oss till Adelsön och sen körde vi till andra sidan Adelsön där Birgitta hämtade oss med en liten båt. Det blåste ganska bra, men resan över gick bra även om Truls tyckte att det var lite läskigt. Landkrabba!

Birgitta & Janne har en urmysig stuga på en liten ö med ca 20 meter till vattnet. Helt underbart! På kvällen grillade vi och pratade en massa. Regnet öste ner, men vi satt tryggt under tak. Truls som var satt i hundgården var inte lika glad - han som besökare var inte välkommen in i hundhuset när det regnade så jag hämtade upp honom till altanen. Han såg ut att tycka att han ville åka hem :)

Torsdag var det dax för träning för unghundarna (för mig och Truls). Graham började med att prata om fotgående och vi fick alla gå och visa. Jag ska träna mer fotgående och fick ett par riktigt bra tips om hur jag ska träna. Graham är en underbar engelsk gentleman som tycker att man ska träna så att man slipper korrigera hunden och istället hindra hunden från att göra fel. Ett så enkelt tips som att han alltid har ett litet "snöre/halsband" runt den unga hunden där han sätter i ett finger (utan att hunden märker det) för att undvika att hunden knallar istället för att ha koppel.Graham Roberts

Vi hade ute 3 hundar i taget och så fick de andra sitta i bilarna och vila. Vilket var jättebra för då hade man tid att lyssna och titta på hur de andra gjorde. Vi hade en underbar och lagom varm dag och både jag & Truls var trötta när vi kom hem.

Fredagen var det de lite äldre hundarna. Även de fick börja med fotgåendet. Jag gick med som åskådare och hann även fotografera lite.

Lördagen var det mock trial på schemat. Jag var funktionär och fick se många duktiga hundar. De fick inte helt lätta markeringar i det väldigt höga gräset. Efter mock trialet körde jag sedan hemåt mot Skåne igen efter underbara och lärorika dagar. Ett stort tack till Janne & Birgitta och givetvis Graham.

Förutom att träna hund så har jag även hunnit pussa på valparna som var sååå söta... Kan även meddela att Truls själv hoppade i båten efter ett par vändor.

1 comment:

Tina said...

Hej!
Blir ledsen att jag missade kursen pga jobbet när jag läser om hur bra Graham var. Träffade honom på en ruta på unghundsderbyt och han verkar mycket trevlig. Fick rapporter om det från Jill också som var skrivare åt honom. Han hade haft ett ord påvägen till alla deltagare.
Tina