Sunday, May 11, 2008

Kennelträff hos Meadowlark!

I onsdags åkte jag & Truls upp till vandrarhemmet i Kronobergshed där vi bodde i två nätter när kennelträff stod på schemat. Vi har haft två underbara och varma dagar i Småland. Tusen tack Birgitta & Janne för att ni allt ni ordnar för oss.

Torsdagen träffades vi kl 10 hemma hos Janne & Birgitta. Vi började en och en att gå fot och Birgitta kastade tennisbollar runt oss och så fick vi en markering för att se var vi stod. Efter detta fick vi en och en gå iväg för att få en markering med kråka. När kråkan var kastad fick vi vända om, då kråkan släpades iväg för att sedan återkomma till utgångspunkten för att skicka. Truls sprang fram till nedslagsplatsen och efter en stund tog han upp spåret och kom snabbt hem.

Efter detta gick Birgitta och slängde ut två dummies var runt och i dammen. Vi började sedan med de yngsta som skickades ut på sök. Truls var bland de sista och han fick jobba för att få in sina. Han är urhärlig att se när han söker... Sen var det dags för lunch. Efter lunch delade vi upp oss och några åkte iväg och tränade dirigering på vatten, Jag, Anna-Lena, Karin & Roy stannade kvar och tränade markeringar och inlevereringar. Vi pratade och diskuterade massor. Tusen tack för all hjälp och alla bra tips. Sen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och duschade för att åter åka till Birgitta & Janne som bjöd på supergod mat. Här slöt även Katarina upp som hade varit tvungen att jobba.

Dag 2 sågs vi kl 9 och Birgitta förklarar att idag så står B-prov på programmet! De minsta fick börja eftersom de ville ha dummies på söket. Vi höll oss i skuggan tills det var vår tur. Först två landmarkeringar, en duva & en kråka sen en förflyttning till söket med sex vilt. Och som Truls sökte... fort in med alla vilt. En liten promenad och ett linjetag. Sen en promenad uppför backen. Vattenmarkeringarna hamnade i dammen, men för att komma dit fick Truls först springa ca 30 meter, över stengär och sen ca 30 meter till. När provet var avslutat stod jag bara med ett fånigt leende på läpparna. Vilken hund jag har!!! När vi kom tillbaka till de andra undrade Hege om jag ville byta Truls mot hennes golden :) Det var en härlig sista dag då vi fick se alla härliga och duktiga hundar. Efter lunch och prat gav vi oss iväg, men vi åkte inte hem utan till stugan.

Här är några bilder, det blev inte så många för jag glömde helt bort att fotografera.

Birgitta, Anna-Lena & Hege


Syrran Asti


Bettan med Göran & Eva i bakgrunden


Fokus


Karin, Roy & en valpköpare till Karin


Hege, Anna-Lena & Tina


-Matte sluuuta fotografera... säger Truls

No comments: