Saturday, August 30, 2008

Trött, men glad!

För ca två veckor sedan frågade Carina om vi inte skulle anmäla oss till WT i SSRK Västra. Tja! Det kan vi väl... Fick in anmälan sista dagen och tänkte inte så mycket mer på det förrän härom dagen när brevet kom där det stod att det var samling öster om Halmstad kl 8 idag. Liiiite tidigt tyckte väl både jag och Carina, men vi bestämde oss för att åka. Väckarklockan ställdes på 4.30 och kl 6 hämtade jag Carina & Max i Lund. Jag som inte hade läst riktigt noga trodde att det var ett vanligt WT, men det visade sig vara ett inofficiellt jaktprov med dummiesar. Kan väl vara en bra avstämning tänkte jag.

Den första vi träffar på när vi kommer fram är Roy som skulle starta med Digger. Jag hade själv näst sista (18) startnummer i nkl och hann se en hel del hundar på söket innan vi skulle starta och fika. Söket verkade svårt och många fick bara in ett par apporter. För att göra en lång historia kort så gick det mycket bra idag och vi tilldelades ett 1:a pris. Truls plockade in alla 6 dummiesar på söket. Det jag ska ha med mig hem är att träna fotgående med skytt för det brast lite idag, men han var fast vid vattnet. Visste att fotgåendet inte satt helt perfekt, men vi har tid att rätta till det innan en ev start nästa år.

I protokollet kan man bland annat läsa...
Uthållighet: Outtröttlig (ja, vad säger man?!? De flesta kroknade på söket men han svischade in alla på 2 röda och satt sen och tittade på mig frågande om han skulle hämta fler)

Den sammanfattande kritiken lyder: En hane som löser alla delar på ett tilltalande vis. Mycket god markör och sökhund. Brister för dagen ngt i fotgåendet.

Kan även meddela att det gick mycket bra för både Carina & Roy. Sen hade vi dessutom en fantastiskt trevlig dag i övrigt. SSRK Västra besöker vi gärna igen.

5 comments:

Anonymous said...

grattis på er tjejer! Duktiga trulle och matte. Visst känns det härlig när det funkar!Kram annelie o morris

Gert said...

Där satt den.... Grattis !!

Anonymous said...

...men vad roligt! Duktigt gjort!
Stort grattis till er båda
från Asti med bihang

Jill said...

Vad roligt! Tur att du slapp bada då Trulle var stadig vid vattnet ;)
Fotgåendet fixar ni till start!
Stort grattis!
Kramar
Jill & CO

katarina said...

Härligt jobbat Susanne & Truls!