Sunday, March 08, 2009

B-provsträningen hos Birgitta!

Nu är vi hemma efter helgens B-provsträning hos Birgitta. Jag var inte speciellt pigg när jag steg upp igår lite innan kl 5 för att köra och hämta Carina & Max för att sedan köra upp till Birgitta. Vi hann med en snabbfika i Osby och var framme en minut i nio. Snacka om timing!

Dagens träning var nybörjarklass och vi startade ungefär i mitten. Truls räckte inte riktigt till för dagen, utan vi behöver träna mer stadga & fotgående. Han blir för het vid skott. När alla hade startat fick vi sedan hämta hundarna igen och träna på det som inte gick så bra. Vilken fantastisk möjlighet! Nu gick det riktigt bra och jag vet nu hur jag kan förbereda mig inför ett prov och hur jag ska fortsätta träningen.

Vår kritik: Stark hane som är en riktig viltfinnare. Fotgående och stadga måste befästas.

Efter träningen och fika hos Birgitta åkte vi till vandrarhemmet. Vi åt pizza och drack lite vin tillsammans med Roy som oxå bodde på vandrarhemmet. Det blev inte sent...

Strax innan kl 6 knackade det på dörren imorse. Just då ångrade jag verkligen att vi hade bestämt med Roy att vi skulle ut och träna. Under natten hade det även kommit en massa snö. Efter frukost och träning åket vi sedan ut till Birgitta, och idag var det öppenklass.

Idag var det bara Carina av oss som gick kurs. Jag och Roy var med och tittade. De gjorde ett fantastiskt fint arbete och tilldelades även idag ett första pris. Ni är såååå duktiga! Eftersom det fortsatte att snöa avslutade vi dagen i köket med fika och utvärdering. Nu är jag ordentligt trött, men ser fram emot vår fortsatta träning.

B-provsträning är riktigt bra! Hoppas att vi kan komma iväg på fler såna här träningar för det behövs. Tack Birgitta för att du ordnade denna träning.

2 comments:

Anonymous said...

...läste om din och mattes helg hos Birgitta.
Inte kul med sådana avslöjande träningar. Dom får liksom facit direkt .....Har dom inte läst om jaktetiken att viltet skall in SNABBT!!! Fotgående och stadga....vad begär dom???
Vi kan ju inte vara bäst på ALLT!
Lycka till!

Puss o kram
Asti

Jill said...

Vilken superbra träning. Eizor håller med Asti till 100%.
Vadå stadga ;) Räcker det inte med att man är snabb :)

Kram på er!
Jill