Sunday, September 20, 2009

Då var vi igång!

Då har äntligen jakterna startat för vår del. I år får bara Truls vara med och vi har sån tur att vi får möjlighet att gå lite bakom och inte har vår egen skytt. Skönt med en mjukstart i och med att Truls inte har någon större erfarenhet.

I torsdags var vi med på ett nytt ställe. De två första dreven trillade inte mycket och Truls fick inte göra något. Sen gav vi oss av till viltvattnet med 50 meter bred vass. Man gick på en liten spång ut till en ö där vi stod. Framför oss hade vi vass och åter vass. Truls jobbade riktigt bra i den tunga vassen.


Här är Truls ute och jobbar efter sista anden som vi sedan fick in. I bakgrunden ser ni var den 50 meter breda vassen börjar.

Idag har vi varit på Barsebäck och apporterat. Även här började det med två drev där Truls inte fick göra något. Sen en fantastisk lunch innan vi åkte ut till mossen och mer apportering i vass. Hur mycket vass finns det egentligen. Idag var även Carina och Max med. Det var deras första andjakt och båda gjorde ett riktigt bra jobb såklart.


Truls är ordentligt sårig runt nos och ögon efter det tunga söket i vassarna. Bilden här ovan tog jag ungefär vid halvtid av söket.

Nu längtar vi till nästa gång. Det är ju det här vi tränar för resten av året. Jag är även väldigt glad att Truls lyssnade bra på signaler och tog mina tecken. Ja, till och med Kents tecken när Kent lånade honom på vattnet...

7 comments:

Gert said...

Härlig bild från torsdagen.
Visst är det tufft för hundarna man förstår vilken otrolig vilja de har.

Caroline said...

Skönt när allt fungerar!

O kul att komma ut i "verkligheten", med allt som man tränat för

Hörs

Anonymous said...

STAKARS TRULLEBULLE...MEN VAFAN DET GLÖMDE HAN SEN!TACK FÖR IDAG.KRAM....

Anonymous said...

DET VAR FRÅN MIG, ANNELIE...Ps jag ska starta en "andsnörningskurs!-carina är förste deltagare..he he

Katarina said...

Duktig Truls!

Anonymous said...

.....stackars Trulle - andjakter är inte att leka med. Vass är som knivar. Var rädd om din vackra nos.
Syster Yster

Katarina said...

När kommer gåsbilden?!