Monday, August 20, 2007

Hektisk helg!

I lördags lastade jag in Truls i bilen strax efter halv åtta och körde till Gårdsånga där jag mötte upp med Håkan & Caroline. Vi lastade in alla hundarna (6) och människor (3) i bilen och startade färden mot Nymölla för att träna med Anders & Miriam. Jag passade på att köra sök med Truls för första gången vilket gick bra. Han sökte i lagom fart genom snår och högt gräs. Han stannade till då och då och tittade på mig och började sedan söka igen. Jag passade även på att köra linjetag över hinder när ett stengärde fanns i terrängen (vi har ju inte så många nere hos oss). Inga problem sa Truls. Avslutningsvis även några markeringar på andra sidan stengärdret. Han ligger kvar bra och jobbar i nedslagsområdet. Sen tog vi en snabbfika innan vi gav oss hemåt igen. Vi var hemma ca kl 4 och då var både jag och Truls trötta.

Igår åkte vi till Saxtorp och tränade. Det var jag, Caroline, Håkan, Annika & Jonas som har en valp efter Fetch. Jag & Truls började vara passiva för förs ut var Dacke & Mio. Sen var det Truls & Pussles tur. Jag började med att skicka ut Truls på sök. Efter att han fått hämta två apporter så fick Pussel en markering. Sen skickade jag ut Truls igen. Efter ytterligare två apporter så fick han en markering i det höga gräset intill. Sen skickade Annika Pussel på linjetag och fick Truls sitta och titta på. Skickade sen Truls till samma område och det gick bra. Vi har ju hittills endas kört synliga linjetag. Jag är väldigt nöjd med helgens träningar och det är skönt att poletten verkar ha trillat ner. Vi har lite småsaker att fila på men det ska vi nog kunna ordna.

3 comments:

Jill said...

Vad roligt att läsa att träningen går framåt och såå bra :)
Ni verkar ha haft en riktigt skön semester. Hoppas resten av sommaren blir bra!
Kram
Jill

Tina said...

Ni har kommit igång ordentligt med träningen och Truls verkar vara en riktigt duktig vovve. Skoj!
Tina

pernilla&enzo said...

Hej Susanne och hundarna!
Låter som ni ligger i hårdträning eller är du kanske alltid lika flitig?! Så stor Truls har blivit, han blir nog ett riktigt jaktproffs!