Wednesday, August 15, 2007

Veckan började i rasande fart!

Oj, vad trött jag var i måndags morse när klockan ringde. Direkt efter jobbet så åkte jag & Truls till träning till Carolines föräldrars mark. Vi lade ut punkter bakåt och gick på linje med markeringar med apportkastare framåt. Truls fick inte hämta några markeringar, men dock 2 linjetag vilket fungerade jättebra. Även om retningen framåt var stor så var det inga problem att vända om och skicka honom. Hela övningen blev nog lite väl svår för småttingarna och de stora hundarna plockades ut... Jag satte Truls i bilen och agerade apportkastareskytt. En del av markeringarna sköt vi nu ut i betorna. Helt plötsligt hade det börjat skymma. Vi drack en kopp kaffe innan vi åkte hem och jag var nog inte hemma förrän kl 22.30.

Även igår åkte jag direkt efter jobbet till en träning utanför Svedala som Annika & Lena höll i för SSRK:s räkning i jaktlydnad. Vi var 13 ekipage som deltog. Vi fick börja med att gå fot över planen, sen sattes hundarna av i en klunga med ca 3 meters avstånd och vi hade inkallning genom klungan. Det var några hundar som gick upp, men för det flesta så fungerade det väldigt bra. Vi fick även prova att ta oss över ett hinder där hunden skulle sluta upp fot igen direkt efter hoppet. En mini walk up hann vi även med en gummisnoddshare. Truls observerade mycket noga men var helt stilla. Sen var det fika!

Efter det fortsatte vi upp i det höga gräset. Vi gick slalom i det höga gräset och sen var det skott och kast som störning. Vi delades sen upp i 2 grupper där vi visade hur vi tränat stoppsignal och fick tips om hur vi kunde gå vidare. Slutligen diskuterade vi även avlämningar. Helt plötsligt var klockan nio och myggen höll på att käka upp oss.

Tack Annika & Lena för en bra träning. Det var bra för oss att träna med nya hundar och få störningar som vi normalt inte får.

No comments: