Tuesday, January 24, 2006

En vintrig helg i YngsjöDet började snöa redan på torsdag kvällen och jag var ute och busade lite i den lilla snön som hade fallit då. På fredagen kom det ännu mer snö och så började det blåsa. Matte sa att vi kanske inte skulle kunna åka till stugan i Yngsjö som planerat. Jag som hade sett framemot att åka dit för att leka i snön och sen sova framför brasan... Mattes syster sa att vi kunde köra ändå... Vi packade in alla saker i bilen och gav oss i väg. Oj, vilken tid det tog! Vi körde i 2½ timme! Det brukar normalt ta halva tiden... Matte sa att det var för att snön inte ville ligga stilla och att därför inte såg vart vi skulle köra. Jag sov i alla fall nästa hela vägen. När vi då äntligen kom fram så var det ännu mer snö där än hemma. Jag sprang en runda i trädgården innan jag rusade in och hälsade på mattes mamma & pappa.


Mattes pappa var uppe tidigt på lördagen så jag gick oxå upp för jag tyckte att han behövde gå en liten runda. När jag kom hem med honom rusade jag in och väckte matte med en snöpuss och sen väckte jag även mattes mamma... Sen var jag, matte & mattes mamma och busade på fältet. Jag fick leta tennisbollar i snön. Det var lite knepigt för de gömde sig liksom under snön. Men jag måste säga att jag blev bättre och bättre. På kvällen sen var jag jättetrött så jag gick och lade mig i min säng strax efter min kvällsmat. Måste ju vila ordentligt till nästa snödag.


På söndagen hjälpte jag mattes syster med att sopa terrassen. Jag vet inte vem som hade roligast... Jag tror i alla fall att jag vann... Sen tog jag, matte & mattes mamma en promenad ner till havet. Wow! Vad bred stranden hade blivit! Matte sa att det inte var sand utan is och att jag inte fick gå nära vattnet. Vaddå glädjedödare? Bara för att det var -12 grader så kan man väl bada?!?!

4 comments:

Ica said...

Vilka snygga bilder!
Visst är det härligt med snön. Idag har det kommit ännu mer ;-))
Ska ta en sväng ute nu.

kramar från syster yster

Anonymous said...

Hej!
Är detta möjligtvis Labben Leo som min Boxer Enzo brukar leka med?
PErnilla & Enzo

Susanne said...

Javisst är det labben Leo som blir så glad när han ser Enzo!

Pernilla&Enzo said...

Så roligt att vi hittade er blogg när vi vovve surfade på nätet! Enzo ser mycket fram emot sin nästa träff med Leo!