Monday, October 08, 2007

Jag har varit på WT med Truls!

I lördags startade jag och Truls på vårt första WT som anordnades av LRK Skåne. Solen sken hela dagen och vi hade en mycket trevlig dag. Vi fick startnummer 2 och station nr 1 var 2 landmarkeringar. Vi började med att gå fot bakom skytten och sen landade enkelmarkeringar intill vattnet. Första markeringen var lätt och hamnade öppet på gräset. Snabbt ut och när han var nästan inne hos mig drar han sig lite mot vattnet (jag stod ca 3 meter från vattenkanten) så jag morrade till och han kom in. Nästa markering hamnade i hög vegetation – inget problem sa Truls, bara kul när det är lite svårare. Här fick vi 15p, avdrag för att jag fick påminna honom vid fotgåendet samt att jag sa ifrån när han drog sig mot vattnet. Var ändå nöjd – då vet jag i alla fall vad jag ska träna på.

Station nr 2 var sök. Vi fick stå halvvägs in i en paddock och sen skulle vi skicka ut genom en öppning och där utanför fanns ett JÄTTEsök! Det började med att domaren sa ”-vi börjar med att kasta en markering i området och så får du skicka honom på sök sen.” Jag protesterade länge och väl att det ville jag inte ha. Efter mycket diskuterande så slapp jag! Vi har inte tränat så mycket sök än, men jag tycker att han jobbade bra. Han var inne i täta, snåriga områden och jobbade, men där låg inget!?! Efter att han kommit i med 3 så var han ute länge och kom sen in tom och jag skickar ut honom igen och han får in en till. På denna station fick vi 0p pga att jag skickade om honom när han kom in tom!

Här efter var det lunch! Jag äter bara korv när jag är ute med hundarna, men då är det fantastiskt gott! Jag hade några extra korvar med och det var tur får några hade glömt ta med lunch.

Sen var det dax för Station nr 3 som var ett linjetag på ca 15-20m. Här fick vi full pott 20p. Jag fick blåsa stopp för Truls hade full sula och var på väg förbi dummyn. Han stannade och hittade dummyn direkt, snabbt upptag och snabbt in.

Station nr 4 var två enkelmarkeringar på vatten. Vi stod ca 5 meter från strandkanten och skickade därifrån. Båda snabbt i och snabbt upp. Båda apporterna hamnade på fötterna och så skakade han. Här blev det 12p. Vi får nog börja träna avlämningar från vatten.

Vi slutade på en 4:e plats, 1p från 3:e platsen trots att vi hade 0p på söket. Nu är vi taggade och vill anmäla till ett WT till. Tack för peppning via meddelande under dagen.

5 comments:

Asti said...

GRATTIS Trulle!
Vad du är duktig!
Matte skall starta mig på ett tränings-WT nästa vecka.
Då får vi se hur busig jag är.
vi hörs

Jill said...

Vad duktiga ni är :)
Grattis till en fin fjärdeplacering!

Anonymous said...

HEj!
Så roligt att Trulle är så duktig. Synd att inte killarna var med när vi sågs i fredags eller så kanske det var tur.. galenpannan var helt virrig av all stadsluft haha

Pernilla och ENzo

Susanne said...

Tack för alla gratulationerna.
Susanne

Tina said...

Ingen dålig debut. Grattis till 4:e platsen.
Tina